Auteur

Studio MWVD

Browsing

Minder CO2? Het is zo simpel.

Het is alleen zo jammer dat de wereld zo ingewikkeld is. Maar wil je minder CO2 dan is er echter maar één goede oplossing. Ooit wel eens gehoord van de Jevons-paradox? Deze paradox, omschreven door de Britse filosoof William Jevons, gaat uit van het ogenschijnlijk vreemde gegeven dat…

Schoolplein Compaen VMBO

Studio Marchel-Wim van Dongen is door het Compaen VMBO gevraagd het buitenterrein van de school opnieuw te ontwerpen en zorg te dragen voor een juiste realisatie. Belangrijkste eisen: meer samenhang, meer groen, meer te doen en betere verlichting. Het Compaen VMBO is een school van ca. 600 leerlingen.…

Schoolplein Trias VMBO

Het Trias VMBO is een school in Krommenie met ca. 1600 leerlingen. Trias valt onder OVO-Zaanstad, een schoolbestuur van zeven scholen voor VMBO, Havo en VWO en een praktijkschool. Het schoolgebouw en het omliggende schoolterrein is in 2006 opgeleverd. Het gebouw voldoet aan de eisen en wensen van…

Diorama – door naar de laatste 3.

Diorama Molenwerf-Arlandaweg door naar de laatste 3. Het publiek stemt voor de winnaar.

De gemeente Amsterdam schreef een prijsvraag uit om een kunstwerk te realiseren dat de nu onaangename onderdoorgang Molenwerf-Arlandaweg transformeert tot een meer vriendelijke, lichtere en veiligere plek. Wij ontwierpen een diorama in de vorm van een luchtig landschap, met de onderdoorgang als centrale ruimte.

Na een tweetal rondes zijn wij doorgedrongen tot de laatste 3. Het is nu aan u om ons ontwerp realiteit te laten worden.

U kunt vanaf 1 juni tot en met 15 juni stemmen via de website http://amsterdam.nl/onderdoorgangA10.

Wij leggen u graag uit wat onze visie is voor deze bijzondere plek.

Kunstwerken Holten opgeleverd

Klaar zijn ze! Onze kunstwerken op de Holterberg zijn op 21 april feestelijk geopend. We zijn hartstikke trots op het resultaat, wat we samen met Withagen Houtprodukten, SNEP exclusieve metalen en P.A.P Holten realiseerden. Kunstwerk De Beuk zal vooral fungeren als eyecatcher. Gelegen naast het station van Holten…

Winst in Emmen

Als onderdeel van het team Powerhouse Company / LAP Landscape & Urban Design hebben we de opdracht gewonnen om de toekomst van het voormalige Noorder Dierenpark Emmen vorm te geven. Onder de titel ‘Cultuurpark Emmen – Attractief zoölogisch park met duurzaam organische architectuur’ ontwikkelde het team de eerste…

Villa aan de Vecht

In de loop van 2017 zal gebouwd gaan worden aan een nieuwe villa aan de Vecht, tussen Weesp en Muiden. Studio Marchel-Wim van Dongen is gevraagd een tuinontwerp te maken voor deze prachtige locatie; een kavel van ruim 2500m2 met naar twee kanten uitzicht op de Vecht.