met name de er van is de laatste tijd erg vaak in het nieuws. Voor veel mensen blijft de term echter maar vaag en ongrijpbaar. En dat is eeuwig zonde. Want juist als individu kan je enorm bijdragen aan het vergoten van de biodiversiteit. Mede omdat de stedelijke omgeving als habitat steeds belangrijker wordt voor planten en dieren en een groot deel van de het groen in een stedelijke omgeving nu eenmaal beheerd wordt door woningbezitters en huurders.

kan je zien als de mate waarin een leefomgeving gezond en is.
Als de hoog is, is de omgeving goed voor je en kan deze tegen een stootje (zoals hitte of die enorme regenbuien). Een aangeharkte en versteende is funest voor de biodiversiteit. Een weelderige groene tuin, met beplanting die passend is bij de omgeving heeft een hoge biodiversiteit en zal uiteindelijk ook meerdere voordelen bieden voor jou als tuineigenaar. En dat zo’n tuin meer werk is, hoeft ook niet op te gaan.

Wees dus niet bang om je of buitenruimte een beetje een rommeltje te laten, omarm onkruid of wat aanwaait wat vaker, plant een boom voor generaties en transformeer schuttingen tot haag. Uiteindelijk zullen ook hier alle beetjes helpen.

Kijk voor inspiratie ook eens naar je als de mini-versie van dat mooie bij jou in de buurt. Prachtig rommeltje toch?

Maar u kunt ons ook bellen voor advies natuurlijk.

Comments are closed.