Voor de gemeente Rotterdam ontwierpen wij een op de zogeheten Panoramaheuvel in . Niet een opvallend object maar een plek waar bewoners de gaan vormen.
Realisatie gaat plaatsvinden in het voorjaar van 2016.

Een eyecatcher voor Hoogvliet. Wat betekent dat eigenlijk?
Hoogvliet is een stadsdeel van de gemeente Rotterdam. Ingeklemd tussen grootschalige infrastructuur, de Oude Maas en de havens van Rotterdam. De meeste bewoners van Hoogvliet werken in deze havens.
Hoogvliet zelf kan nauwelijks meer uitbreiden. Groeien kan alleen in leefbaarheid; door inbreiding, opwaardering en koesteren van wat er aan kwaliteiten is. Een belangrijke kwaliteit van Hoogvliet is de groene gordel rondom. De panoramaheuvel maakt hier onderdeel van uit. Een eyecatcher op deze locatie betekent voor ons niet enkel een object toevoegen dat in het oog springt of van waaruit je uitzicht hebt. Dat zou de plek tekort doen. Immers de omgeving met schoorstenen, snelwegen en geluid is al overduidelijk aanwezig en de heuvel zelf biedt al een prachtig gezicht op het stadsdeel en de groene gordel.
De panoramaheuvel wordt terecht gezien als scharnierpunt. Het vormt het centrale punt tussen twee parken en tevens het eindpunt van oost-west verbinding door Hoogvliet. Bij zo’n centrale plek hoort juist een centrale betekenis. We zien in de panoramaheuvel de perfecte aanleiding deze plek als hotspot te ontwikkelen.

Wat deze locatie een echte eyecatcher kan maken is de bevolking zelf. Wij scheppen de randvoorwaarden, de bevolking geeft kleur, inhoud en dynamiek. Met Chill-Hill maken we een plek die uitnodigt om naar toe te gaan, elkaar te ontmoeten, te genieten van de groene kwaliteit en de zon. 50 betonnen zit- en ligelementen liggen verspreid op, tegen en onderaan de heuvel en nodigen uit om je eigen plekje te creëren.
De heuvel zelf is met halfverharde paden toegankelijk gemaakt voor een brede doelgroep. Op verschillende hoogtes en rondom zijn terrassen aangelegd, zodat je zelf kan kiezen waar je gaat zitten. In de luwte, kijkend naar de havens of juist liggend op het zuiden.
In samenspel met de zitelementen worden Magnolia’s en Prunussen aangeplant. Samen met de rode betonelementen levert dit het hele jaar een prachtig, uniek beeld op. Ook leveren de bomen fijne schaduw in de zomer. Alle zitelementen zijn bovendien voorzien van houders voor paraplu of parasol.
Het gebruik door bewoners voegt aan het totaal zijn eigen dynamiek en kleurenpalet toe waardoor Hoogvliet zijn eigen unieke eye-catcher heeft: Chill-Hill.

Studio MWVD
Auteur

Wij zorgen er voor dat u vaker buiten komt.

Comments are closed.