Samen met H+N+S landschapsarchitecten schreven wij de visie voor de ontwikkeling van het complete -terrein. Met het concept ‘ ' als proeftuin in de Law Delta ligt er een ontwikkelingsperspectief en ruimtelijk kader voor de gehele locatie.

Nadat de verhuizing van de mariniers van Doorn naar werd afgeblazen moest een nieuwe bestemming voor de beoogde locatie in Vlissingen worden bedacht. In het kader van het voor de Zeeuwen is onder meer besloten dat op het terrein het Justitieel Complex Vlissingen (JCV) een plek moet krijgen. Maar daarmee is de totale locatie van 60 hectare nog niet gevuld.

Naast inpassing van het justitieel complex wordt er als onderdeel van het nieuwe Stadslandgoed Nieuwerve ruimte geboden aan natuur en recreatie en aan faciliteiten voor , duurzame voedselvoorziening en zoals proefvelden voor het Delta Kenniscentrum – een breed samenwerkingsverband i.o. van Zeeuwse kennisinstellingen op het gebied van water, voedsel en energie.

Het project is door het CRa benoemd als ambassadeursproject, een voorbeeld voor andere complexe gebiedsontwikkelingstrajecten.

De ontwikkelingen zijn ondertussen in volle gang. Wij werken op dit moment verder aan de ruimtelijke inpassing van het JCV binnen de in de visie voorgestelde hoofdstructuur.

Comments are closed.