Het met zijn directe omgeving kent een lange historie. Voorheen stond op deze locatie de Buitenplaats . Sinds 1924 in het bezit van de zusters . Tot aan de jaren ’80 is het flink uitgebreid met diverse gebouwen.

Mede door het teruglopend aantal zusters is in 2008 is een groot deel van de gebouwen waaronder het oude hoofdgebouw, Villa Boekenroode, verkocht aan een projectontwikkelaar. Deze realiseerde aan de noordzijde van het terrein 6 nieuwe appartementscomplexen.

Met de verkoop van het hoofdgebouw en aanbouwen, en de komst van nieuwbouw appartementen op het terrein is de positie van de buitenruimte verandert. De zuster hebben zich teruggetrokken in het nieuwe moederhuis ‘Klooster Alverna’ en gebruiken de buitenruimte rondom dit gebouw als hun nieuwe .

Studio Marchel-Wim van Dongen is gevraagd om een te maken voor de van de huidige . Hierbij willen we zoeken naar aanknopingspunten om (nieuwe) betekenis te geven aan de ruimte. We brengen waardevolle elementen in beeld naast elementen die storend zijn of goed functioneren.

Uiteindelijk doel is om te komen tot een ontwerp dat zowel voor korte als de lange termijn de kwaliteit van de tuin verhoogt en betekenis geeft voor zowel de bestaande als toekomstige bewoners en gebruikers.

Dit project wordt samen uitgevoerd met AW Groen te Heemstede. Zij zullen zorgdragen voor de realisatie van de tuin.

Studio MWVD
Auteur

Wij zorgen er voor dat u vaker buiten komt.

Comments are closed.