Heb je er wel eens bij stil gestaan hoe vanzelfsprekend het is dat we de vrijheid hebben om liefde te tonen? Misschien hebben we af en toe een zetje nodig om ons te realiseren hoe belangrijk het is om dat ook daadwerkelijk te doen. En waarom zouden we het niet? Elkaar aanraken en/of zoenen is romantisch, spannend en zorgt voor een chemische reactie die ‘blije’ hormonen bij ons losmaakt. Bovendien zijn wij er van overtuigd dat het beeld van mensen die van elkaar houden en genieten van een ontspannen moment een positief effect heeft op de mensen die het zien.
Werd er in een recent verleden niet veel meer gezoend? Je liefde tonen wordt tegenwoordig veel meer gezien als een erotische handeling dan een aantal decennia geleden. De erotische betekenis van de kus is dominanter geworden dan het gebaar om genegenheid te tonen in het openbaar. In sommige landen is het zelfs verboden en kan zelfs hand in hand lopen leiden tot een gevangenisstraf.
Met de bench willen we onze vrijheid om lief te hebben vieren: de vrijheid die we terugveroverd hebben om onze liefde te uiten, te laten zien wie we liefhebben en hoe we liefhebben.
Zeker in een tijd als deze is juist de (her)waardering van onze essentiële behoeften en dus ook uitdrukking geven aan liefde belangrijker dan ooit. Bovendien, liefde is gratis. Net als de zon.
De Cupidobench maakt liefde tastbaar in de openbare ruimte. En hoe kan dit mooier dan met de hulp van de zoon van Venus zelf; Cupido.
De
De bench is een comfortabele die bestaat uit gebogen liggers die worden ondersteund door stalen ’s. De Cupido’s zorgen er voor dat de gebruikers van de bank naar elkaar toe glijden; een hedendaagse variant op het schieten van liefdespijlen.
De Cupidobench kan overal geplaatst worden waar liefde is of waar liefde nodig is. Elke werkt als een steentje in een vijver; het effect spreid zich uit naar de directe omgeving. Hoe groter het publiek, hoe groter het effect.
De boodschap die de brengt is universeel en voor alle leeftijden. De functionaliteit ook. Zelfs voor de kleinsten is het een prachtig object om mee te spelen.

U kunt de Cupido zelf beleven van 18 maart tot en met 20 mei 2014 op de in Lisse.
Na 20 mei zal de op een andere plek in Nederland weer liefde gaan brengen …

Comments are closed.