Wout de Fijter
Marchel-Wim heeft voor onze bak klei (we wonen in een nieuwbouwhuis) een top gemaakt!! De is aangelegd en we zijn er helemaal weg van! Het is elke dag weer een genot om in onze tuin te zijn. Ook iedereen die we het laten zien (of die stiekem even in de tuin gluurt) is er helemaal weg van. Het past helemaal bij onze smaak, knap hoe Marchel-Wim dat uit een kort bezoek en een paar foto's weet te toveren! Zoiets hadden we zelf niet kunnen bedenken, dus bij deze al onze dank voor dit geweldige ontwerp. Het is echt een heerlijk plekje om te zitten :)!

Stephan Hammink
Ik heb gedurende een aantal jaren met Marchel-Wim in diverse projecten gewerkt. Marchel-Wim's inzet kenmerkt zich door een sterk analytisch vermogen en conceptueel denken. Hij is in staat zijn sterke creatieve grondslag met een sterke drive zo te richten dat dit leidt tot pragmatische en duurzame oplossingen. Hij is een prettig persoon om mee te werken, houdt zich aan afspraken en levert hoge kwaliteit.

Esther van der
Marchel-Wim is een zeer creatieve landschapsarchitect die me in meerdere projecten geweldig heeft geholpen om de complexe processen te stroomlijnen door wensen en spanningsvelden van zeer diverse partijen (op kaart) te verbeelden. Door Marchel-Wim's manier van verbeelden werden overeenkomsten en verschillen in belangen snel duidelijk en tastbaar voor de deelnemers waardoor we sneller tot de kern van de zaak konden doordringen en tot oplossingen konden komen. Daarnaast gaven de ontwerpschetsen een inzichtelijk beeld van het denkproces dat we met de partijen hebben doorlopen. Verder ken ik Marchel-Wim als een zeer betrokken collega en creatieve en vrije geest. Met hem heb ik al vaker aan zowel concrete ontwerpen als abstracte lange termijn visies gewerkt en zijn landschappelijke inzicht in gebieden en oplossingsgerichte kijk hebben vaak gezorgd voor nieuwe oplossingsrichtingen, waar we zonder zijn hulp niet op waren gekomen. Marchel-Wim heeft daarbij ook vaak de moed om heel nieuwe, stylistisch gewaagde ontwerpen aan te dragen; hij schuwt niet om gedurfde oplossingen op tafel te leggen. Als mens is hij iemand die zich snel voegt in een groep, makkelijk schakelt in spreekstijl en iemand die lef heeft om ook moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken.

Monique van Helden
Ongeveer 8 jaar geleden hebben wij ons huis gekocht en ‘daar zat de tuin bij', bijna was de koop niet doorgegaan, vanwege de tuin…. Het was een tuin aangelegd onder architectuur, maar echt niet onze smaak: leeg, split op de bodem, een taxushaag en 6 platanen die inmiddels zo'n brede stam hadden dat ze het uitzicht blokkeerden. We hebben Marchel-Wim gevraagd eens langs te komen en een ontwerp voor ons te maken. We zouden dan gaan sparen om het uiteindelijk te realiseren. Maar wat bleek: het was zo'n mooi idee, met veel bloemen en toch ook praktisch, een mooie en originele bestrating en een omheining die we nog nooit hadden gezien! Zo leuk, dat we toch direct de opdracht hebben gegeven het ontwerp te realiseren. Dat is inmiddels een jaar geleden en wat is het al mooi! De planten lopen uit, er bloeien veel bloemen, het is gewoon leuk om nu thuis te komen!

Comments are closed.