Eind 2012 opende het nieuwe schoolgebouw van het Zuiderzee College in Zaandam haar deuren. Het moderne gebouw, ontworpen door FKG architecten aan de zaan, biedt plaats aan 700 leerlingen.
Van buiten is het gebouw ingetogen door gebruik van baksteen, mat en bescheiden raampartijen. Van binnen is het gebouw juist heel transparant, licht en kleurrijk.

Met de vernieuwing van het schoolgebouw is het schoolplein weliswaar ook vernieuwd maar mist het de hoogwaardige uitstraling die in het gebouw wel wordt ervaren.
Tevens blijkt het gebouw in de pauzes erg druk. Het plein nodigt duidelijk niet uit om even naar buiten te gaan waardoor 700 leerlingen een plek binnen zoeken.

De directie van het Zuiderzeecollege heeft Studio Marchel-Wim van Dongen gevraagd een te maken voor het bijbehorende 4.000m2 grote schoolplein.

Samen met leerlingen en docenten werkten wij aan een prachtig representatief en goed gebruikt schoolplein.

We ontwierpen een compositie van gecoate aluminium plantvakken (gemaakt door ) met geïntegreerde zitbanden (). Het plein werd hiermee niet alleen een stuk groener maar nodigt nu veel meer uit tot samen zijn. De plaatsing van de bakken zorgt voor een grote variatie aan zitplekken; met kleine of grote groepen, in de schaduw of in de zon.

Robuuste picknickbanken van maken het buitenverblijf compleet.

Realisatie: zomer 2017.

Studio MWVD
Auteur

Wij zorgen er voor dat u vaker buiten komt.

Comments are closed.